Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@23:52:20 GMT

دلالان در کمین صید ماهی‌های درشت از بازار مسکن

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۰۱۴۸

دلالان در کمین صید ماهی‌های درشت از بازار مسکن

به گزارش ایسنا، تعداد فایلها در بازار مسکن شهر تهران افزایش یافته و این مساله به کاهش قیمتهای پیشنهادی منجر شده است. مقطع کنونی فضا را برای سوءاستفاده برخی سفته بازان و سرمایه گذاران فراهم کرده تا از این بازار، ماهیهای درشت صید کنند.

بررسیها نشان می دهد کاهش قیمتهای پیشنهادی در بعضی مناطق شمالی پایتخت به بیش از ۳۰ درصد می رسد که تمایل خریداران را به انعقاد قرارداد افزایش داده و به رشد ۳۸ درصدی معاملات در کل شهر تهران نسبت به ماه قبل منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عامل در کنار انتظارات تورمی باعث شد تا نرخها به طور متوسط ۱.۸ درصد در مقایسه با آذرماه بالا برود اما همانند سالهای قبل که قیمتها در شب عید بعضا به شکل بی قاعده بالا می رفت هم اکنون تب و تاب قیمتی در بازار دیده نمی شود.

البته بعضی از فروشندگان مثل همیشه سعی در القای این فرضیه دارند که قیمتها جهش سنگینی خواهد داشت اما نشانه هایی از تحقق این ادعا دیده نمی شود. بازار ارز به عنوان متغیر مهم تاثیرگذار در بازار ملک به آرامش رسیده و حجم تقاضا برای خرید آپارتمان نیز نسبت به روند درازمدت به طور محسوسی کاهش یافته است. با وجود آنکه در یک ماه اخیر معاملات ۳۸ درصد بالا رفته، نسبت به دی ماه پارسال افت ۶۷ درصدی را نشان می دهد. وضعیت کسادی در سایر بازارها مثل بورس، خودرو و طلا نیز وجود دارد و به نظر می رسد فعالان این بازارها در انتظار انتخابات ریاست جمهوری ایران و وضعیت آینده توافقات سیاسی با کشورهای ۱+۵ هستند.

آرش، یکی از مشاوران املاک منطقه ۴ تهران با بیان اینکه افت قیمتها طی دو ماه گذشته در واقع تخلیه حباب بوده است گفت: مبنای قیمت ما بر اساس فایلهای نوساز است که اصولا سازندگان با ضرر نمی فروشند. به طور مثال وقتی یک واحد برای سازنده متری ۴۰ میلیون تومان تمام شده، آن را با قیمت ۳۵ میلیون تومان نمی فروشد؛ مگر اینکه چک داشته باشد یا پول لازم باشد. متقاضی واقعی هم که با قیمت ۳۵ میلیون تومان توان خرید ندارد. در نتیجه شرایط برای سوءاستفاده دلالها فراهم می شود.

وی افزود: اگر فرضا تا پیش از این سفته بازان و دلالان دنبال فایلهایی می گشتند که ۱۰ درصد زیر قیمت ساخت عرضه می شد، حالا انتظار دارند سازنده ۳۰ درصد تخفیف بدهد. به نظرم تا زمانی که بازار مسکن از حالت سرمایه ای به حالت مصرفی تبدیل نشده نمی توان انتظار کنترل آن را داشت. دولت و مجلس باید در این زمینه سیاست گذاری کنند تا بازار مسکن حالت مصرفی به خود بگیرد که نه سازنده ضرر کند و نه خریدار واقعی.

این فعال بازار مسکن درباره وضعیت معاملات در روزهای ابتدایی بهمن ماه نیز گفت: در بهمن ماه نیز همانند آبان، آذر و دی، بازار چنگی به دل نمی زند و بجز معدودی از متقاضیان واقعی که توان خرید دارند و دلالان که همواره در بازار حضور دارند، کسی در بازار نیست و خرید و فروش تقریبا با دی ماه برابری می کند.

بنابراین گزارش، با وجود آنکه بازار مسکن برای دهه ها در اختیار سفته بازان و سرمایه گذاران قرار داشته، تا کنون قانون و ساز و کار مشخصی برای مقابله با این فرآیند وجود نداشته است. البته قانون مالیات بر خانه های گران قیمت قرار بود از امسال اجرایی شود که طبق آمار دیوان محاسبات مجلس، تحقق مالیاتی در این بخش طی هشت ماهه ابتدای امسال صفر بوده است. قانون مالیات بر عایدی مسکن نیز که زمزمه های آن از سال ۱۳۹۷ شنیده می شود هنوز به تصویب نرسیده است. قانون مالیات بر خانه های خالی نیز که پس از تصویب مجلس اخیرا به تایید شورای نگهبان رسیده، در انتظار اجرا از سوی سازمان امور مالیاتی است تا شاید مقداری در تبدیل بازار مسکن از حالت سرمایه ای به حالت مصرفی تاثیرگذار باشد.

قیمت مسکن در تهران متری ۲۷.۴ میلیون تومان

بنابراین گزارش، دی امسال متوسط قیمت هر متر مسکن در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۸ و ۹۸.۳ افزایش دارد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام شده در دی ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۳.۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۷.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۳۷.۶ افزایش را نشان می‌دهد.

منبع: الف

کلیدواژه: میلیون تومان بازار مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۰۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود

اردیبهشت به نیمه رسیده و تاکنون نیز بازار اجاره تورمی نسبی را تجربه کرده است. فعالان و مشاوران املاک می‌گویند این روند افزایشی انتهای اردیبهشت‌ماه بیشتر نمود می‌یابد و مستاجران باید از ابتدای خرداد منتظر تثبیت قیمت‌ها باشند.

دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است

به گزارش تجارت نیوز، مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن، درباره روند فعلی بازار اجاره گفت: «در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود. اگر قانون وارد بازار اجاره شود، قطعاً شاهد اتفاقات کنونی نخواهیم بود. مثلاً در آلمان ودیعه سه برابر اجاره ماهانه است. همچنین بعد از اتمام قرارداد اجاره، ودیعه همراه با سود آن به مستاجر بازگردانده می‌شود.»

او ادامه داد: «ودیعه در ایران مصیبتی بیشتر از اجاره است و صاحبان املاک تا جایی که بتوانند از مستاجران مبلغ بیشتری بابت ودیعه دریافت می‌کنند. دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است و هیچ قانونی وجود ندارد. در نهایت اکنون به دلیل ترک فعل نمایندگان گذشته مجلس برای قانون‌گذاری در بازار اجاره فشار زیادی وجود دارد»

اجاره‌خانه باعث فلاکت ۳۰ میلیون ایرانی شده است

گودرزی درباره سهم هزینه‌های مسکن از سبد خانوار‌ها توضیح داد: «اگر بنا بر قانونمند شدن باشد نباید بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد خانوار‌ها به اجاره اختصاص یابد، اما اکنون بر اساس گفته آقای زاکانی بیشتر از ۷۹ درصد درآمد خانوار‌ها به‌ویژه در تهران به اجاره و هزینه‌های مسکن اختصاص پیدا می‌کند. این رقم، درصد بالایی محسوب می‌شود و باعث فلاکت ۳۰ میلیون مستاجر ایرانی شده است.»

او ادامه داد: «اگر بی‌قانونی ادامه پیدا کند هیچ سقفی برای افزایش اجاره وجود ندارد و صاحبخانه‌ها هرقدر بخواهند از سفره مستاجر برمی‌دارند.»

۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند

این کارشناس حوزه مسکن گفت: «هنگامی که صد درصد درآمد افراد از آن‌ها گرفته می‌شود، بحرانی جدی به بار می‌آید. تعداد زیادی از خانواده‌های مستاجر از هم پاشیده‌اند. تعداد زیادی نیز اصلاً شکل نگرفته‌اند! اکنون ۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند و این روند غلط ویرانگر نباید ادامه پیدا کند.»

برخی صاحبخانه‌ها به تمام درآمد خانوار‌ها نیز راضی نیستند

او در مورد افق دید خود در این زمینه بیان کرد: «اگر فرض کنیم مسئولان به این حوزه توجهی نشان ندهند و قانونی در این زمینه به اجرا درنیاید، می‌توان پیش‌بینی کرد ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد خانوار‌ها به بخش اجاره اختصاص پیدا کند. هرچند اکنون برخی صاحبخانه‌ها به صد درصد درآمد خانوار‌ها نیز راضی نمی‌شوند.»

هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست در تهران زندگی کند

در کنار تمام این مشکلات در بازار اجاره، مجلس اقدامی جدید برای کنترل بازار اجاره در پیش گرفته است؛ سخنگوی شورای نگهبان امروز اعلام کرد، طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شده است. اما این طرح چه تاثیراتی می‌تواند بر بازار اجاره بگذارد؟

گودرزی در این زمینه نیز گفت: «پس از گذشت ۱۱۶ سال از قانون‌گذاری در ایران هیچ بند قانونی‌ای برای بازار اجاره وجود ندارد و این طرح می‌تواند حرکت خوبی در این زمینه باشد.»

او افزود: «امید می‌رود اوضاع به گونه‌ای پیش رود که پرداخت اجاره برای مستاجران قابل تحمل شود، زیرا یک بحران ملی است و هیچ کشوری در دنیا نیاز‌های ضروری مانند مسکن را به مکانیسم عرضه و تقاضا واگذار نمی‌کند. این یک نقص بزرگ در قانون‌گذاری است. اکنون مشاهده می‌کنیم نارضایتی‌ها در این بخش به‌شدت بالاست.»

این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: «آنچه سران قوا تصویب می‌کردند مصوبه بود و حتی از طریق شورای حل اختلاف هم رد می‌شد، چون می‌گفتند مصوبه قابل اجرا نیست. اکنون تهران جهنم کارگران و کارمندان شده است و هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست دیگر در این شهر زندگی کند.»

حالا باید دید در انتهای اردیبهشت‌ماه چه بر سر بازار اجاره می‌آید و آیا طرح ساماندهی بازار اجاره برخلاف سال‌های گذشته می‌تواند نقشی مفید در عرصه بازار اجاره ایفا کند یا خیر.

دیگر خبرها

  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • رد پای دلالان به طرح مسکن ملی یزد باز شد
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان